Yetişkin bireylerde sıklık derecesi yüksek görülen  böbrek hücreli kanser. Bu kanser tipi böbreğin kanı süzen ve idrarı oluşturmaya yarayan dokularından kaynaklanıyor. Ancak unutulmamalıdır ki, erken dönem böbrek kanserlerinde belirtiler görülmeyebilir . Bu nedenle doktora başvurmak için yukarda söylenilen belirtiler beklenmemelidir. Zira erken dönemde teşhisi yapılmış olan böbrek kanserleri hastalarının  tedavi başarısı ve buna paralel olarak da tedavi sonrası yaşam süresi daha mutlu edici oluyor.

Böbrek kanseri sigara kullanan bireylerde beş ila altı  kat daha fazla görülüyor.

Belirtileri Nelerdir?

Böbrek kanserinin büyümesiyle birlikte bazı belirtiler ortaya çıkabiliyor. Belirtiler şu şekilde görülebilir ; idrarda kan varlığı, gözle görülebilen kanama veya sadece idrar tahlilinde görülebilen mikroskobik kanama. Böbrek bölgesinde muayenede ele gelen kitle, iştahsızlık, kilo kaybı, tekrarlayan ateş, devamlı olabilen yan ağrısı, genel halsizlik, kan basıncı yükselmesi, kansızlık gibi belirtiler böbrek kanserlerinde görülebiliyor.

Bu belirtiler böbrek kanseri dışındaki hastalıklarda da gözlenebiliyor. Dolayısıyla bu tür söylenmeleri olan kişilerin doğru teşhis ve tedavi için en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmaları büyük ölçüde önem taşıyor.

Böbrek kanserleri nadiren erken dönemlerinde herhangi bir belirti veya şikayet oluşturmayabilir.

Erken tanı koymak mümkün müdür?

Erken dönemde hiçbir belirti göstermeden sinsi bir şekilde gelişebiliyor. Bu nedenle düzenli periyotlar ile doktor  kontrolünden geçmeyi ihmal etmeyin.

Tanı Nasıl Konur?

Doktorunuz genel sağlık durumunuz  hakkında sorular yöneltip fiziki inceleme yapar. Ardından kişinin genel sağlık durumunu değerlendirmek için kan ve idrar örnekleri alınır . Böbrek ve çevre organların kontrol edilmesi için de çeşitli radyolojik incelemeden yararlanabilir. Bunlar içerisinde ; ultrasonografi, IVP , bilgisayarlı tomografi, MRI gibi incelemeler bulunur . Böbrek kanseri, ön tanısı konulduktan sonra hekiminiz hastalığın yayılma derecesini anlamak için ek incelemelerde isteyebilir.

Hastalığın Tedavisi Nasıl Yapılır?

Böbrek kanserlerinde birinci evrede yapılacak olan yöntem  cerrahi yöntemle var olan kanserli dokunun çıkarılmasıdır . Fakat şu bilgiler aklınızda bulunsun cerrahi yöntemle tam tedavinin sağlanabilmesinde kanserin derecesi ve evresi büyük önem taşıyor. Erken teşhis edilebilen böbrek kanserlerinde cerrahi müdahale ile tam tedavi sağlama şansı oldukça yüksektir.

Fitoterapi ile Böbrek Kanserine Çözüm Var!

Kanser günümüzde tedavisi zor olan ağır bir hastalıktır. Fakat tedavisi mümkündür. Kanserin tedavisini hızlandıran en önemli faktörlerden birisi erken teşhistir. Günümüzdeki imkanlar ve modern tıp sayesinde kanser erken teşhis edilebilmektedir. Yine de herkes bu durumun farkına varamamakla birlikte çok geç teşhis koyulan hastalarda mevcuttur.

Fitoterapi ile kanser tedavi yöntemlerinin yan etkileri azaltılmakta ve tedavinin hızı arttırılmaktadır. Modern tıbbın fitoterapi ile birlikte kullanılması ile birlikte binlerce kanser hastası kanserden kurtulmaktadır.

Fitoterapi ile Akciğer Kanseri, Prostat Kanseri, Mide Kanseri, Rahim Ağzı (Serviks) KanseriBöbrek Kanseri, Pankreas Kanseri, Rahim (Uterus) KanseriCilt KanseriTestis Kanseri, Mesane KanseriOver (Yumurtalık) Kanseri ,Bağırsak (Kolon) Kanseri ve Meme Kanseri gibi kanserlerin tedavisinde önemli ilerlemeler kat edilebilmektedir.

Fitoterapi’nin Kanser Tedavisinde Kullanılmasının Amaçları Nelerdir?

  • Kanserleri hücrelerin vücuttaki diğer organlara sıçramasına engel olmak,
  • Kanserli hücreleri yok etmek,
  • Hastanın bağışıklığını güçlendirerek vücudu diğer hastalıklardan korumak,
  • Modern tıpla kanser tedavisi için kullanılan kemoterapi ve radyoterapi yöntemlerinin etkilerini arttırmak,
  • Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinden kaynaklanan yan etkileri minimuma indirmektir.

Kanser Tedavisi için Kullanılan Şifalı Bitkiler Nelerdir?

Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalara göre ginseng, yaban mersini, zerdeçal, reishi mantarı gibi bitki özlerinin kanser tedavisinde kullanılarak olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. Bu konular hakkında çalışmalar yapan Fitoterapi uzmanları kanser tedavisinde etkili bitkisel ürünleri ve bitki özlerini geliştirmektedirler.

Ülkemizde en sık görülen kanser tipi Akciğer Kanseridir. Akciğer Kanserinin sebeplerinin başında sigara kullanımı gelmektedir. Tıbbi bitkileri tüketen Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kansere yakalanma oranı diğer ülkelere nazaran daha azdır. Bu ülkelerde görülen kanserlerin nedeni genelde hava kirliliğidir.

Kanser Hastaları Nasıl Beslenmelidir?

Dr. Hakan Özkul Kanser Tedavisi için kendisine gelen hastalara tedavinin olumlu sonuç verebilmesi için “Kanser hastasının yeme-içmeye devam etmesi ve bilincinin yerinde olması gereklidir.” diyor.

Kanser Hastaları için Beslenme Tüyoları:

  • Ev yapımı yoğurt tüketilmeli,
  • Katkı maddesi içeren ürünler tüketilmemeli,
  • Tereyağı ve zeytinyağı dışındaki yağlardan uzak durulmalı,
  • Unlu mamüller tüketilmemeli,
  • Şekerden uzak durulmalı,
  • Beyaz ekmek tüketilmemeli (ekmek olarak tam buğday ekmeği tüketilebilir),
  • Sarımsak, limon ve bal tüketilmeli,
  • Sabah ve akşam olmak üzere bir tatlı kaşığı çörek otu yağı ve yarım çay bardağı süzme zeytinyağı tüketin,

Fitoterapi ile Kanser Tedavisinin Süresi Ne Kadardır?

Fitoterapi ile Kanser Tedavisine vücut anında cevap vermez ve bir süreç gerektirir. Kanser Tedavisinin süresi 6-12 ay arasında kanserin türüne ve hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Tedavinin etkisi 4 ay gibi kısa bir sürede de etki edebilmekle birlikte 1 sene sürdüğü de görülmektedir. Kanserli hücreler tamamen tedavi edildiğinde olası metastazları önlemek için düşük dozlarda fitoterapi tedavisinin devam edilmesi önerilmektedir.

Radyoterapi ve kemoterapi çoğu zaman kanser hücrelerini yok edememektedir. Bu hücreler başka organlara geçip güçlenir ve kanser hücreleri üremeye başlar. Metastaz eden kanser bir öncekinden daha ağır geçer. Bu yüzden kemoterapi ve radyoterapi dışında fitoterapi tedavisi mutlaka uygulanmalıdır.


    DR. HAKAN ÖZKUL'A SORUN


    Talebiniz: